Ask a Question
GoPro Support Hub Ask a question. Share an answer. Find a solution. Stay stoked.
Announcements
Is your GoPro gear up to date? Check to see If it is on our Update page.
Mounts + Accessories
Reply
Highlighted
Tourist
Posts: 9

mediamod wird nicht erkannt

Hallo, gestern kam der mediamod. Nach erfolgeichem updaten des Betriebssystems auf die aktuelle Version habe ich im Menü nicht die Option 'vorne' - 'hinten' - 'st ereo' sondern nur 'stereo'. Beim testen mit und ohne mediamod ist klar, das das mediamod mikro nicht erkannt wird, da der Klang gleich bleibt. Ist der mediamod defekt?

Highlighted
GoPro
Posts: 13,039

Re: mediamod wird nicht erkannt

Hello @boldbluff61631. Have you been able to set the Settings so that the Microphone is chosen to be displayed on your camera screen? HAve you connected any external microphone when you tested with the Media Mod?

 

We'd like to gather the following details so we can have a better understanding of the issue: 

  • a screenshot showing the firmware version of your camera
  • a screenshot showing the microphone screen in the Preset
  • a screenshot of the input/output screen in Preferences. 

You may also send a clip showing all of the above, or a link to it, if preferred. Many thanks!

Highlighted
Tourist
Posts: 9

Re: mediamod wird nicht erkannt

Das ging ja schnell. 😀 

 

Firmware ist 01.60

 

Ich habe kein externes Mikrofon angeschlossen. Also unter Einstellungen - Eingabe/Ausgabe - default n.v.

 

In protune war Mikros weiß, Stereo grau. Ich konnte keine Einstellung vornehmen. 

 

Der Media Mod wurde also von der Kamera nicht erkannt.

 

Ich habe noch 2 factory resets gemacht, einmal mit dem montierten Media Mod, einmal ohne. Beides hat nicht funktioniert. 

 

Da der support es nicht veranlassen konnte oder wollte mir einen anderen Media Mod zu schicken, blieb mir nur die Möglichkeit meinen Media Mod zurück zu schicken ehe irgendwelche Fristen ablaufen. Darum kann ich jetzt auch keine screenshots mehr machen.

 

Vielleicht war ja der Media Mod ok, aber das neue firmware update hat irgendwo einen bug. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Highlighted
GoPro
Posts: 7,349

Re: mediamod wird nicht erkannt

@boldbluff61631, sorry to hear about the trouble and for the inconvenience this may have caused you. Should you need further assistance, you may reach out to our Support Team through https://gopro.com/help/ContactUs to initiate a callback request or chat with one of the representatives.

Highlighted
Tourist
Posts: 9

Re: mediamod wird nicht erkannt

Thank you for your kind words. I hope the next item will work fine. So I have to wait until it is in stock again.