Ask a Question
GoPro Support Hub Ask a question. Share an answer. Find a solution. Stay stoked.
Announcements
Is your GoPro gear up to date? Check to see If it is on our Update page.
Mounts + Accessories
Reply
Tourist
Posts: 7

Media Mod - kein Ton

[ New ]
Habe meinen Media Mod bekommen. Er wird beim Anschließen erkannt, aber egal welches Mikrofon ich auswähle, es wird kein Ton aufgenommen. Auch nicht per 3,5mm Anschluss.
Sieht aus, als wäre er kaputt, oder?
GoPro zurücksetzen hat auch nichts gebracht.
Tourist
Posts: 3

Betreff: Media Mod - kein Ton

[ New ]
Bei mir musste ich bei einen MIC über den 3,5 Klinke einen TRRS auf TRS Adapter abschließen das war bei dem Vorgänger Modell auch schon. Zähl mal beim MIC am Anschluss die schwarzen Ringe sind das drei dann brauchst du einen Adapter.
Tourist
Posts: 7

Betreff: Media Mod - kein Ton

[ New ]
Das ist nicht das alleinige Problem. Auch die Mics vom media mod selbst nehmen keinen Ton auf.
Tourist
Posts: 9

Betreff: Media Mod - kein Ton

[ New ]

Sehe ich auch so. Mein MediaMod nimmt auch keinen Ton auf, nur die internen Mikros. Egal ob der montiert ist oder nicht. Und trotz mehrmaligem factory reset, mal mit, mal ohne montierten MediaMod passiert da nichts mehr. Habe auch immer noch keine Auswahl zwischen den einzelnen Richtungs Optionen. Werde meinen auch zurück schicken. 

 

Tourist
Posts: 7

Betreff: Media Mod - kein Ton

[ New ]
Das ist wirklich ärgerlich, aber ein Zeichen dafür, dass es ja scheinbar ein Produktionsfehler sein muss. Ist ja nicht normal. der support wusste nichts. Habe ein Ticket eröffnet.
Explorer
Posts: 13,046

Betreff: Media Mod - kein Ton

[ New ]
Are you turning the camera on using the side Mode button first, or are you using the top shutter Quick Capture?
Tourist
Posts: 7

Betreff: Media Mod - kein Ton

[ New ]
Normal record Button when the device is on. When it is off and I use quick capture, the GoPro uses the normal internal mic.
Nomad
Posts: 7,010

Betreff: Media Mod - kein Ton

[ New ]

Before you attached your media mod, did you do the following?

 

Update your GoPro camera firmware to 1.60 (this gives it media mod compatability).

When you started your GoPro, before recording video, did you go into the video settings and select the media mod as your microphone?  (ie.  Go in and select Front, Back or Stereo as your audio source)?

 

 

Tourist
Posts: 7

Betreff: Media Mod - kein Ton

[ New ]

Yes, everything.

Nomad
Posts: 7,010

Betreff: Media Mod - kein Ton

[ New ]

Ok, how are you playing back the recorded file?

 

Any chance you can take the raw recorded file and upload to youtube?

 

I've just tested out the media mod did a 1080P and a 4K recording, back, front and stereo mic's, worked just fine.  So need to try and replicate the issue you're having.

Tourist
Posts: 5

Re: Media Mod - kein Ton

[ New ]

I had the same problem, support gave me a link to this page, may need a TRRS adapter, I have ordered one from Amazon but they suggested I use one of the recommended mics.

 

I'm going to try the cheap adapter 1st to see if that works

 

 

https://community.gopro.com/t5/en/External-Microphone-Recommendations/ta-p/390259

Tourist
Posts: 7

Re: Media Mod - kein Ton

[ New ]

An Adapter is not my problem, because the internal mics from the media mod dont work, either.

Tourist
Posts: 7

Betreff: Media Mod - kein Ton

[ New ]

@irishmanpdx  schrieb:

Ok, how are you playing back the recorded file?

 

Any chance you can take the raw recorded file and upload to youtube?

 

I've just tested out the media mod did a 1080P and a 4K recording, back, front and stereo mic's, worked just fine.  So need to try and replicate the issue you're having.


I just played back the videos on the GoPro itself.