Ask a Question
GoPro Support Hub Ask a question. Share an answer. Find a solution. Stay stoked.
Announcements
Is your GoPro gear up to date? Check to see if it is on our Update page.
GoPro Labs
Reply
Hiker
Posts: 13

Labs HD8.01.01.70.75 Extremely Buggy?

[ New ]

I installed this, HD8.01.01.70.75,   and 25% of my recordings are corrupt, unreadable.  This is with default 4gb file size limt, everythign else stock,  Also many other random prolems, like it wont turn on, or Charge lights get stuck on even when it's not plugged in, etc. 

 

Hero 8 Black.  

 

Camera works fine on latest normal firmware.  

 

 

GoPro
Posts: 1,328

Re: Labs HD8.01.01.70.75 Extremely Buggy?

[ New ]

That is near one year old firmware, get the latest Labs firmware for your HERO8 add try again.  However the faults you describe and not known to any firmware build, so I suggest you do a factory reset and format your media.

Hiker
Posts: 13

Re: Labs HD8.01.01.70.75 Extremely Buggy?

[ New ]

I thought that was the latest firmware.  I did reset and format few times.  

GoPro
Posts: 1,328

Re: Labs HD8.01.01.70.75 Extremely Buggy?

[ New ]
We are up to v2.50.71 now. 1.70 was released in May last year.
Hiker
Posts: 13

Re: Labs HD8.01.01.70.75 Extremely Buggy?

[ New ]

Here are the instructions, the downlaod is also on that page.  Is there a newer version somwhere?  

 

https://community.gopro.com/t5/en/Introducing-GoPro-Labs/ta-p/603173?ds_rl=1274407&ds_rl=1274407&gcl...

 

 

GoPro
Posts: 1,328

Re: Labs HD8.01.01.70.75 Extremely Buggy?

[ New ]
Yes that has been updated (see edited ‎02-02-2021 10:40 AM.) I just clicked on HERO8 and the correct LABS_HERO8_02_50_71.zip was downloaded.
Hiker
Posts: 13

Re: Labs HD8.01.01.70.75 Extremely Buggy?

[ New ]

Loaded latest Labs firmware, I must have saw the old Labs folder on my HD and used it by accident.  

 

The files that are copying over are not corrupt, that is good, however during recording I got at least 1 file that corrupt itself while recording.

 

During recording it suddenly beeped and showed "repairing your file..  please waiit", with the yellow bandaid.

 

After that was done, it said Repair Complete,  and stopped recording, all while no video was being recorded. h  I had to restart recording to continue.