Ask a Question
GoPro Support Hub Ask a question. Share an answer. Find a solution. Stay stoked.
Announcements
Is your GoPro gear up to date? Check to see If it is on our Update page.
GoPro Apps for Mobile
Reply
Highlighted
Nomad
Posts: 210
Accepted Solution

Impossible to set EV Comp to 0 !

iPhone 6S

iOS 12.4

Gopro App v6.3 (3421)

 

In bold the only EV Comp grades in app:

| -2.0 | -1.5 | -1.0 | -0.5 | 0 | +0.5 | +1.0 | +1.5 | +2.0 |

 

https://www.youtube.com/watch?v=SBDfxd89Odk

 

How can you not have seen this issue before? Clearly appears the Gopro App released without any beta-test...

 

Please fix it quickly!

 


Accepted Solutions
Highlighted
GoPro
Posts: 51

Re: Impossible to set EV Comp to 0 !

Yeah, sadly it involves changing your device's language. Gladly you can still adjust them from the camera till we get a fix in place for you.

Hope you're having a good one,
aarlekk

View solution in original post


All Replies
Highlighted
GoPro
Posts: 1,181

Re: Impossible to set EV Comp to 0 !

@sylkgx 

Sorry about that, I cannot reproduce on version 6.4 - this update should be out very soon.

Highlighted
Nomad
Posts: 210

Re: Impossible to set EV Comp to 0 !

Thank you.
Highlighted
Nomad
Posts: 210

Re: Impossible to set EV Comp to 0 !

Strictly same with 6.4... the useless update that fix none of bugs...
Highlighted
GoPro
Posts: 1,181

Re: Impossible to set EV Comp to 0 !

@sylkgx 
I'm sorry but I don't reproduce this. I can set the EV Comp. to zero. 
Please check my screencast https://www.dropbox.com/sh/7bjb91ikmqeclql/AADZX_yjxWL8htDX-q0leYEva?dl=0

 

HERO8 and GoPro App 6.4.1 which is based of 6.4
iPhone X - iOS 13.2.3

 

What are the steps to reproduce?

Highlighted
Nomad
Posts: 210

Re: Impossible to set EV Comp to 0 !

GoPro App 6.4 (3448)
No special steps to reproduce...
I just launch app, connect it to Hero8, open any preset option, from any mode; EV is what you see in my video.
Highlighted
GoPro
Posts: 51

Re: Impossible to set EV Comp to 0 !

Hey sylkgx,

Try and reset your protune settings, and EV Comp. should return to 0, as a workaround. We tried to repro this in house, and we couldn't manage. Or create a new camera preset :)

Things worth mentioning here, maybe we could narrow it down for you:
1. What OS are you using on your device?
2. What FW does your camera have?
3. Can you setup the EV Comp. from Camera > Preset > Edit > Protune ?
4. Did you try updating the whole triad and try again? [camera, app, phoneOS].

Let us know if you succeeded using one of the methods from above.

Highlighted
Nomad
Posts: 210

Re: Impossible to set EV Comp to 0 !

[ Edited ]
Hi, thanks to trying to help me. However,

GoPro App 6.4 (3448) : latest available
GoPro Hero8 Fw 1.50 : latest available
iPhone 6S : not the latest, no money to buy the latest XI Pro, sorry about that
iOS 12.4 : i won’t update it for now, and i can’t because not enough free space, sorry about that

EV from camera works perfectly, the only way to set missing values.
Reset Protune doesn’t fix EV in the App.
Only the App is issued.

Maybe you have to investigate from the French version side?