Ask a Question
GoPro Support Hub Ask a question. Share an answer. Find a solution. Stay stoked.
Announcements
Is your GoPro gear up to date? Check to see If it is on our Update page.
GoPro Apps for Mobile
%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-384804%22%20slang%3D%22en-US%22%3EGoPro%20%2B%20Android%20app%20connection%20issues%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-384804%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHello%20everyone%2C%2C%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%20class%3D%22_1qeIAgB0cPwnLhDF9XSiJM%22%3EI%20had%20the%3CSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3CSTRONG%3Econnection%20issue%3C%2FSTRONG%3E%3CSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3Ewith%20my%20brand%20new%3CSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3CSTRONG%3EGoPro%20Hero%207%20Black%2C%3C%2FSTRONG%3E%3CSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3Ethat%20when%20paired%20with%20the%3CSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3CSTRONG%3EGoPro%20Android%20app%3C%2FSTRONG%3E%2C%20phone%20will%20find%20the%20device%20fine%20but%20will%20not%20start%20liveview%20and%20does%20not%20allow%20to%20do%20anything%20with%20the%20camera.'Something%20went%20wrong'%2C%20tried%205GHz%20and%202%2C4GHz%20bands%20and%20GoPro%20troubleshooting%20guides%20-%20the%20same%20story.%20And%20as%20usual%20on%20the%20stories%20on%20forums%2C%20the%20camera%20worked%20on%20in%20iPad%20the%20first%20try.%3C%2FP%3E%3CP%20class%3D%22_1qeIAgB0cPwnLhDF9XSiJM%22%3E%3CEM%3EI%20managed%20to%20solve%20the%20issue%2C%20and%20decided%20to%20post%20the%20workaround%20here%20as%20did%20not%20find%20this%20from%20anywhere.%3C%2FEM%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-384804%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EGoPro%20App%20for%20Android%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-384855%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20GoPro%20%2B%20Android%20app%20connection%20issues%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-384855%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CBLOCKQUOTE%3E%3CHR%20%2F%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F112519%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40grayspirit7422%3C%2FA%3E%26nbsp%3Bwrote%3A%3CBR%20%2F%3E%3CP%3EHello%20everyone%2C%2C%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%20class%3D%22_1qeIAgB0cPwnLhDF9XSiJM%22%3EI%20had%20the%3CSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3CSTRONG%3Econnection%20issue%3C%2FSTRONG%3E%3CSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3Ewith%20my%20brand%20new%3CSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3CSTRONG%3EGoPro%20Hero%207%20Black%2C%3C%2FSTRONG%3E%3CSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3Ethat%20when%20paired%20with%20the%3CSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3CSTRONG%3EGoPro%20Android%20app%3C%2FSTRONG%3E%2C%20phone%20will%20find%20the%20device%20fine%20but%20will%20not%20start%20liveview%20and%20does%20not%20allow%20to%20do%20anything%20with%20the%20camera.'Something%20went%20wrong'%2C%20tried%205GHz%20and%202%2C4GHz%20bands%20and%20GoPro%20troubleshooting%20guides%20-%20the%20same%20story.%20And%20as%20usual%20on%20the%20stories%20on%20forums%2C%20the%20camera%20worked%20on%20in%20iPad%20the%20first%20try.%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fmconvert.net%2F%22%20target%3D%22_self%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3E%3CSPAN%3Ecurrency%20exchange%20rates%3C%2FSPAN%3E%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%20class%3D%22_1qeIAgB0cPwnLhDF9XSiJM%22%3E%3CEM%3EI%20managed%20to%20solve%20the%20issue%2C%20and%20decided%20to%20post%20the%20workaround%20here%20as%20did%20not%20find%20this%20from%20anywhere.%3C%2FEM%3E%3C%2FP%3E%3CHR%20%2F%3E%3C%2FBLOCKQUOTE%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThank%20you%20my%20issue%20has%20been%20solved%2C..%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Reply
Tourist
Posts: 10

GoPro + Android app connection issues

Hello everyone,, 

I had the connection issue with my brand new GoPro Hero 7 Black, that when paired with the GoPro Android app, phone will find the device fine but will not start liveview and does not allow to do anything with the camera.'Something went wrong', tried 5GHz and 2,4GHz bands and GoPro troubleshooting guides - the same story. And as usual on the stories on forums, the camera worked on in iPad the first try.

I managed to solve the issue, and decided to post the workaround here as did not find this from anywhere.