Ask a Question
GoPro Support Hub Ask a question. Share an answer. Find a solution. Stay stoked.
Announcements
Is your GoPro gear up to date? Check to see If it is on our Update page.
GoPro Apps for Desktop
Reply
Tourist
Posts: 5

gps not working

[ New ]

See overlandings entry

3-29-2020 12:47 PM - edited 03-29-2020 12:48 PM 3-29-2020 12:47 PM - edited.

 

Has this issue been fixed yet?


Accepted Solutions
GoPro
Posts: 11,772

Re: gps not working

[ New ]

@jisnud13080, to record GPS data, your GoPro needs to lock onto a GPS satellite signal. Check out this article for more information.

If using Quik for Desktop and HERO8 Black, currently, the desktop app doesn’t support camera firmware updates or telemetry gauges for your HERO8 Black camera. The GoPro App on iOS and Android can both update your camera and also add telemetry gauges as well.

View solution in original post


All Replies
GoPro
Posts: 11,772

Re: gps not working

[ New ]

@jisnud13080, to record GPS data, your GoPro needs to lock onto a GPS satellite signal. Check out this article for more information.

If using Quik for Desktop and HERO8 Black, currently, the desktop app doesn’t support camera firmware updates or telemetry gauges for your HERO8 Black camera. The GoPro App on iOS and Android can both update your camera and also add telemetry gauges as well.

Tourist
Posts: 5

Re: gps not working

[ New ]

I have a PC, as do many gopro users. Are you suggesting I have to buy a Mac to be able to use it as intended? As for using android, a phone is far too slow to edit video. Can you tell me if gopro intends to fix this issue to enable guages within PC.

GoPro
Posts: 11,772

Re: gps not working

[ New ]

@jisnud13080, what I mentioned about Quik for Desktop not fully supporting the HERO8 Black camera is applicable to both Windows and macOS computers. Apologies for the inconvenience. We're continuing to develop a new modern desktop solution, GoPro Player. I can't confirm what features will come to GoPro Player but stay tuned for future updates.

Nomad
Posts: 1,091

Re: gps not working

[ New ]

You can find some alternative software to edit your videos with telemetry gauges here: https://community.gopro.com/t5/GoPro-Telemetry-GPS-overlays/GoPro-Telemetry-Resources-software/gpm-p...

Or you can modify your files with this tool I created to make them compatible with Quik: https://youtu.be/nY4LfVFViT0

GoPro GPS not working? Enable the gauges overlay with the GPS Quick Fix tool: https://goprotelemetryextractor.com/gopro-gps-not-working-hero8-quikTelemetry E...
Tourist
Posts: 5

Re: gps not working

[ New ]

Is gopro paying for this solution?

Nomad
Posts: 1,091

Re: gps not working

[ New ]
No, this is not affiliated with GoPro
Tourist
Posts: 5

Re: gps not working

[ New ]

And yet it seems to be only solution offered by gopro, therefore gopro should be paying gopro owners to use it.