Ask a Question
GoPro Support Hub Ask a question. Share an answer. Find a solution. Stay stoked.
Announcements
Is your GoPro gear up to date? Check to see If it is on our Update page.
GoPro Apps for Desktop
%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-412750%22%20slang%3D%22en-US%22%3EUnable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-412750%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHello%2C%26nbsp%3B%20I%20am%20unable%20to%20add%20gauges%20in%20the%20Quik%20app%20using%20Hero%208%20Black%20video%20files.%26nbsp%3B%20The%20app%20says%20there%20is%20not%20gps%20data.%26nbsp%3B%20I%20double%20checked%20and%20GPS%20is%20turned%20on%20adn%20the%20video%20file%20does%20contain%20GPS%2C%20speed%20etc%20in%20the%20video%20file.%26nbsp%3B%20I%20verified%20using%203rd%20party%20app%20to%20extract%20the%20data.%26nbsp%3B%20I%20also%20tried%20Dashware%20but%20that%20also%20will%20not%20show%20the%20data%20in%20the%20gauges.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ESystem%20is%20a%20Window%2010%20Pro%201903%3C%2FP%3E%3CP%3EGoPro%20Quik%20version%202.7.0.945%3C%2FP%3E%3CP%3EGoPro%20Hero%208%20Black%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%20for%20your%20help.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-412750%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EQuik%20for%20Desktop%20-%20Windows%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-412795%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-412795%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThank%20you%20for%20the%20feedback%2C%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F124703%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40daveb2005%3C%2FA%3E.%20We%20will%20pass%20this%20along%20to%20the%20team.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-413344%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-413344%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20the%20same%20issue%2C%20advised%20to%20factory%20reset%20the%20gopro%20-%20which%20I%20did%20and%20re-install%20the%20update%20manually.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EUninstall%20Quik%20from%20Desktop%20and%20re-install%20-%20still%20failed.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ETried%20via%20Mobile%20Phone%20Quik%20on%20same%20File%20and%20it%20works.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ESo%20I%20imagine%20the%20issue%20is%20with%20the%20Desktop%20version%20of%20Quik...%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-413345%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-413345%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EPS%20-%20just%20tried%20on%20my%20Work%20Laptop%20-%20Desktop%20Quik%2C%20also%20failed%20like%20my%20home%20desktop%2C%20but%20works%20on%20Mobile%20Phone%20Quik...%20so%20it%20does%20look%20like%20its%20the%20Desktop%20Quik%20software%20that%20has%20the%20issue....%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-413357%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-413357%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20should%20advise%20the%20Mobile%20Phone%20app%20is%20the%20GoPro%2C%20not%20the%20Quik%20that%20I%20set%20the%20Gauges%20on%20which%20worked.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-414505%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-414505%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20was%20able%20to%20use%20the%20mobile%20GoPro%20app%20to%20get%20the%20gauges%2C%26nbsp%3B%20just%20not%20ideal%20in%20working%20with%20big%20files%20and%20you%20don't%20have%20a%20lot%20of%20contorl%20of%20the%20gauges.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-420816%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-420816%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20am%20having%20the%20same%20problem%20on%20a%20Mac.%20I%20have%20the%20latest%20version%20of%20Quik%2C%20and%20it%20clearly%20needs%20an%20update%20to%20be%20compatible%20with%20the%20Hero%208.%20I%20remember%20this%20happened%20previously%20on%20the%20Hero%206%20or%207%20-%20why%20can't%20the%20software%20be%20updated%20before%20the%20camera%20is%20released%3F%3C%2FP%3E%3CP%3EEDIT%3A%20I%20forgot%20to%20say%20that%20the%20gauges%20work%20perfectly%20from%20my%20Hero%207s%2C%20but%20not%20the%208%20(yet...)%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-422518%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-422518%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EAny%20progress%20on%20this%3F%20I%20have%20the%20same%20issue.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-422864%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-422864%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWhy%20is%20this%20still%20a%20issue%20from%20the%20hero%205%20black%20all%20the%20way%20upto%20the%20newest%20hero%208%20something%20gopro%20is%20going%20on%20about%20including%20with%20the%201%20MILLION%20DOLLAR%20challange%3F%20if%20you%20can%20freely%20give%20away%20a%20million%20dollars%20in%20cash%20to%20someone%20then%20why%20cant%20a%20simple%20issue%20be%20fixed%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Egopro%20hero%205%20black%20version%202.60%3C%2FP%3E%3CP%3Egopro%20quik%20version%202.7.0.945%3C%2FP%3E%3CP%3EGps%20is%20confirmed%20ON%3C%2FP%3E%3CP%3Ewireless%20connection%20is%20Off%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20should%20add%20this%20has%20ruined%20a%20fishing%20trip%20video%20because%20i%20cant%20add%20the%20gps%20graph%20to%20show%20how%20much%20i%20changed%20course%20to%20find%20the%20spot.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-424770%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-424770%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI'm%20having%20the%20same%20problem%20on%20OS%20X.%20I%20recorded%20a%20video%20that%20I%20know%20GPS%20was%20enabled%20on%20(GPS%20icon%20lit%20up)%2C%20but%20neither%20the%20desktop%20app%20or%20the%20Android%20app%20will%20let%20me%20add%20gauges.%20I'd%20love%20to%20know%20a%20solution.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-424783%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-424783%22%20slang%3D%22en-US%22%3EI%20take%20that%20back%20on%20my%20previous%20message.%20I%20got%20it%20to%20work%20in%20the%20Android%20app%2C%20just%20not%20the%20desktop%20app.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-426303%22%20slang%3D%22pt-BR%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-426303%22%20slang%3D%22pt-BR%22%3EI%20have%20the%20same%20problem%2C%20I%20can't%20have%20access%20on%20android%20and%20desktop%20!!!%20Any%20solution%20%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3CBR%20%2F%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-426305%22%20slang%3D%22pt-BR%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-426305%22%20slang%3D%22pt-BR%22%3E%3CP%3EI%20have%20the%20same%20problem%2C%20%3CSPAN%3E%20I%20don't%20have%20access%20on%20android%20and%20desktop%20!!!%20Any%20solution%20%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%20%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CDIV%20class%3D%22jhH5U%20r-iBOoosd73mOw%22%3E%3CDIV%3E%3CDIV%3E%26nbsp%3B%3C%2FDIV%3E%3C%2FDIV%3E%3C%2FDIV%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-426653%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-426653%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI'm%20having%20the%20same%20problem%2C%20Go%20Pro%208%20with%20windows%2010%20desktop%20Quirk%20app.%20Says%20it%20cant%20find%20GPS%20even%20though%20it%20definitely%20did%20record%20GPS%20data.%20Please%20fix%20asap%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-426720%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-426720%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20will%20bump%20this%20thread%20as%20well......%20GoPro%20Hero%208%20firmware%20v.1.20%2C%20Quik%20desktop%20v.2.7.0.945%20on%20Windows%2010.%20No%20gauges%20even%20though%20GPS%20is%20turned%20on.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-427274%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-427274%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ESame%20here%2C%20works%20on%20android%20but%20not%20on%20windows%2C%20tried%20reinstall%20%2C%20turning%20on%2Foff%20the%20gauges%20%2C%20metric%2Fimperial%2Ccopy%20the%20video%20direct%20from%20the%20sd%20card%20%2C%20iwith%20the%20import%20function%20of%20quik%20%2C%20in%20the%20phone%20and%20the%20on%20desktop...%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-427298%22%20slang%3D%22pt-BR%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-427298%22%20slang%3D%22pt-BR%22%3E%3CP%3EI%20can't%20on%20Android%20or%20Quick%20with%20windos%2010%20....%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-429416%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-429416%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20the%20same%20problem%20here.%20HERO%208%20Black%20with%20GPS%20on.%20If%20i%20use%20the%20gopro%20app%20it%20lets%20me%20add%20gauges.%20But%20Quik%20desktop%20doesn't.%20Please%20update%20quik%20app%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-429596%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-429596%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHello%20Everyone!%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EWe%20have%20raised%20this%20to%20the%20team%20and%20we%20are%20waiting%20for%20additional%20information.%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EPlease%20continue%20checking%20our%20website%20for%20updates.%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EThanks!%3CBR%20%2F%3E%20Ej%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-442473%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-442473%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EGoPro%3A%26nbsp%3B%20Please%20update%20this%20thread.%26nbsp%3B%20%26nbsp%3BI%20too%20am%20unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file.%26nbsp%3B%20I%20went%20as%20far%20as%20getting%20a%20replacement%20camera%20through%20warranty%2C%20thinking%20it%20was%20the%20camera%20and%20not%20Quik.%26nbsp%3B%20I'm%20using%20the%20latest%20version%20of%20Quik%20for%20Mac.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-442548%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-442548%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAnother%20user%20has%20found%20the%20solution%20to%20this%20problem.%20He%20has%20posted%20the%20solution%20in%20another%20thread%20(%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2FGoPro-Apps-for-Desktop%2FHero-8-Black-GPS-data-is-present-in-files-but-apps-say-it-isn-t%2Ftd-p%2F425835%2Fpage%2F3%22%20target%3D%22_blank%22%3Ehttps%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2FGoPro-Apps-for-Desktop%2FHero-8-Black-GPS-data-is-present-in-files-but-apps-say-it-isn-t%2Ftd-p%2F425835%2Fpage%2F3%3C%2FA%3E)%20so%20i'm%20going%20to%20post%20it%20here%20too%3A%3CBR%20%2F%3EHero%208%20is%20not%20supported%20in%20Quik%20yet%20because%20one%20file%20is%20missing.%20So%20go%20to%20C%3A%5CProgram%20Files%5CGoPro%5CGoPro%20Desktop%20App%5Ctelemetrydata%5CDataProfiles%5C%20and%20you%20will%20find%20some%20files%20with%20gopro%20camera%20names.%20Copy%20the%20one%20that%20says%20Hero7BlackGPMF.xml%2C%20paste%20it%20and%20rename%20it%20to%20Hero8BlackGPMF.xml.%20Then%20you%20need%20to%20edit%20(Right%20Click%20%2B%20Edit)%20and%20change%20everything%20that%20says%20%22Hero7%20Black%22%20for%20%22HERO8%20Black%22.%3CBR%20%2F%3EAlso%20you%20need%20to%20make%20sure%20that%20the%20GPS%20signal%20is%20good%20enough%20(sometimes%20the%20camera%20says%20that%20GPS%20is%20okay%20but%20it's%20not%2C%20wait%20for%201%20or%202%20more%20minutes%20just%20to%20make%20sure%20it's%20going%20to%20track%20your%20GPS).%3CBR%20%2F%3EHope%20it%20works%20and%20all%20the%20credits%20to%20madmbker%20who%20found%20the%20solution.%3CBR%20%2F%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-442588%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-442588%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EUnfortunately%20that%20fix%20doesn't%20seem%20to%20work%20on%20a%20Mac.%20I%20found%20the%20folder%20and%20added%20the%20file%20in%20question%2C%20but%20my%20videos%20still%20say%20no%20gps%20data%20(even%20though%20they%20work%20in%20the%20Android%20app).%20I%20can't%20believe%20GoPro%20hasn't%20resolved%20this%20yet.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-442839%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-442839%22%20slang%3D%22en-US%22%3EThe%20aforementioned%20fix%20seems%20to%20help%20in%20some%20cases%20(Hero8%2FMax%2C%20Windows).%20For%20older%20cameras%2C%20the%20issue%20might%20be%20that%20the%20GPS%20signal%20does%20not%20reach%20the%20quality%20Quik%20expects.%20We%20gathered%20some%20info%20around%20these%20issues%20here%3A%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2FGoPro-Metadata-Visualization-GPS%2FGoPro-GPS-not-working-Performance-stickers-and-telemetry-FAQ%2Fgpm-p%2F419554%23M320%22%20target%3D%22_blank%22%3Ehttps%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2FGoPro-Metadata-Visualization-GPS%2FGoPro-GPS-not-working-Performance-stickers-and-telemetry-FAQ%2Fgpm-p%2F419554%23M320%3C%2FA%3E%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EAnd%20for%20those%20just%20wanting%20to%20check%20whether%20their%20video%20files%20contain%20GPS%20data%20or%20not%2C%20you%20can%20use%20the%20telemetry%20extractor%3A%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fgoprotelemetryextractor.com%2Ffree%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fgoprotelemetryextractor.com%2Ffree%3C%2FA%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-466154%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-466154%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EStill%20broken%20as%20of%20today%2C%20using%20the%20latest%20GoPro%20firmware%20and%20latest%20available%20version%20of%20Quik%20on%20the%20Mac!%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EVery%20disappointing%20that%20such%20major%20feature%20doesn't%20work%20and%20seems%20to%20have%20been%20broken%20for%20a%20long%20time%20without%20a%20fix%2C%20come%20on%20GoPro%2C%20get%20your%20act%20together!%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EI've%20confirmed%20i%20have%20GPS%20data%20in%20my%20files%20using%20the%20previously%20linked%20tool%2C%20so%20this%20definitely%20seems%20to%20be%20a%20Quik%20bug%20(2.7.x%20on%20Mac)%20with%20the%20latest%20firmware%20on%20the%20GoPro.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-466189%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-466189%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI'm%20also%20amazed%20this%20isn't%20fixed%20yet.%20I%20have%20a%20dirt%20bike%20race%20that%20I'd%20love%20to%20put%20the%20gauges%20on.%20It%20works%20on%20my%20Android%20phone%2C%20but%20not%20on%20my%20Mac.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-466190%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-466190%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20can%20see%20in%20another%20thread%20that%20there%20is%20a%20missing%20config%20file%20for%20the%20Hero8%20in%20the%20Quik%20app%2C%20which%20means%20it's%20basically%20just%20not%20been%20added%20yet.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EPeople%20have%20tried%20to%20fix%20it%20themselves%20by%20recreating%20the%20missing%20file%20which%20I've%20tried%20to%20do%20but%20this%20also%20doesn't%20seem%20to%20work%20for%20me%20%3A(%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-466202%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-466202%22%20slang%3D%22en-US%22%3EThe%20config%20file%20fix%20only%20works%20for%20the%20old%20Hero8%20firmware.%20For%20the%20new%20one%2C%20you%20can%20convert%20your%20files%20with%20this%20tool%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fyoutu.be%2FnY4LfVFViT0%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fyoutu.be%2FnY4LfVFViT0%3C%2FA%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-466242%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-466242%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThere's%20no%20way%20I'm%20going%20to%20pay%2030%20dollars%20for%20something%20to%20fix%20a%20problem%20that%20GoPro%20themselves%20should%20be%20fixing%20tbh.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EMuch%20easier%20to%20just%20downgrade%20the%20firmware%20back%20to%201.2%20and%20add%20the%20missing%20.XML%20file!%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-466245%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-466245%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ESiftah%2C%20are%20you%20using%20Catalina%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-466247%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-466247%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI'm%20using%20Catalina%2C%20yes%20-%20your%20script%20works%20for%20me%2C%20I%20just%20swapped%20the%20wget%20for%20%22curl%20-o%22.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI'm%20on%201.50%20firmware%20though%20and%20have%20videos%20recorded%20with%20that%20firmware%20which%20I%20want%20gauges%20for%2C%20so%20I%20can%20downgrade%20to%201.2%20to%20get%20them%20to%20work%20but%20I'd%20really%20rather%20just%20have%20GoPro%20fix%20their%20software!%20%3A)%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-466248%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-466248%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EGlad%20to%20hear%20that%20it%20working%20with%20you.%20I'm%20using%20HighSierra%2C%20so%20my%20testing%20environment%20is%20only%20with%20HighSierra%2C%20and%20also%20thank%20for%20the%20%22curl%20-o%22.%20Will%20update%20and%20test%20it%20latter.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Eor%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EShould%20i%20change%20%22wget%22%20to%20%22curl%22%20%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-466251%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-466251%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ECurl%20is%20a%20replacement%20for%20wget%2C%20yup!%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EOn%20Catalina%20and%20I%20believe%20also%20in%20all%20MacOS%20previous%20versions%2C%20curl%20should%20be%20available%20by%20default%2C%20this%20command%20will%20download%20the%20XML%20file%20from%20your%20server%20and%20drop%20it%20into%20the%20correct%20folder%20with%20the%20right%20privileges%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%20class%3D%22p1%22%3E%3CSPAN%20class%3D%22s1%22%3Esudo%20curl%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fgph8.circuitxpert.com%2FHero8BlackGPMF.xml%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fgph8.circuitxpert.com%2FHero8BlackGPMF.xml%3C%2FA%3E%20-o%20%2FApplications%2FGoPro%5C%20Quik.app%2FContents%2FResources%2Ftelemetrydata%2FDataProfiles%2FHero8BlackGPMF.xml%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-466252%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20add%20gauges%20in%20Quik%20using%20Hero%208%20Black%20video%20file%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-466252%22%20slang%3D%22en-US%22%3ENice%20bro!%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EWill%20add%20it%20%26amp%3B%20update%20it%20later.%20I%20find%20you%20on%20twitter%20later...%3C%2FLINGO-BODY%3E
Reply
Hiker
Posts: 23

Re: Unable to add gauges in Quik using Hero 8 Black video file

Eu não consigo no Android nem no Quick com windos 10....

Tourist
Posts: 2

Re: Unable to add gauges in Quik using Hero 8 Black video file

I have the same problem here. HERO 8 Black with GPS on. If i use the gopro app it lets me add gauges. But Quik desktop doesn't. Please update quik app

GoPro
Posts: 10,671

Re: Unable to add gauges in Quik using Hero 8 Black video file

Hello Everyone!

 

We have raised this to the team and we are waiting for additional information.

Please continue checking our website for updates.

 

Thanks!
Ej

Tourist
Posts: 1

Re: Unable to add gauges in Quik using Hero 8 Black video file

GoPro:  Please update this thread.   I too am unable to add gauges in Quik using Hero 8 Black video file.  I went as far as getting a replacement camera through warranty, thinking it was the camera and not Quik.  I'm using the latest version of Quik for Mac.

Tourist
Posts: 2

Re: Unable to add gauges in Quik using Hero 8 Black video file

Another user has found the solution to this problem. He has posted the solution in another thread (https://community.gopro.com/t5/GoPro-Apps-for-Desktop/Hero-8-Black-GPS-data-is-present-in-files-but-...) so i'm going to post it here too:
Hero 8 is not supported in Quik yet because one file is missing. So go to C:\Program Files\GoPro\GoPro Desktop App\telemetrydata\DataProfiles\ and you will find some files with gopro camera names. Copy the one that says Hero7BlackGPMF.xml, paste it and rename it to Hero8BlackGPMF.xml. Then you need to edit (Right Click + Edit) and change everything that says "Hero7 Black" for "HERO8 Black".
Also you need to make sure that the GPS signal is good enough (sometimes the camera says that GPS is okay but it's not, wait for 1 or 2 more minutes just to make sure it's going to track your GPS).
Hope it works and all the credits to madmbker who found the solution.
Tourist
Posts: 4

Re: Unable to add gauges in Quik using Hero 8 Black video file

Unfortunately that fix doesn't seem to work on a Mac. I found the folder and added the file in question, but my videos still say no gps data (even though they work in the Android app). I can't believe GoPro hasn't resolved this yet.

Highlighted
Nomad
Posts: 297

Re: Unable to add gauges in Quik using Hero 8 Black video file

The aforementioned fix seems to help in some cases (Hero8/Max, Windows). For older cameras, the issue might be that the GPS signal does not reach the quality Quik expects. We gathered some info around these issues here: https://community.gopro.com/t5/GoPro-Metadata-Visualization-GPS/GoPro-GPS-not-working-Performance-st...

And for those just wanting to check whether their video files contain GPS data or not, you can use the telemetry extractor: https://goprotelemetryextractor.com/free
Tourist
Posts: 5

Re: Unable to add gauges in Quik using Hero 8 Black video file

Still broken as of today, using the latest GoPro firmware and latest available version of Quik on the Mac!

 

Very disappointing that such major feature doesn't work and seems to have been broken for a long time without a fix, come on GoPro, get your act together!

I've confirmed i have GPS data in my files using the previously linked tool, so this definitely seems to be a Quik bug (2.7.x on Mac) with the latest firmware on the GoPro.