Ask a Question
GoPro Support Hub Ask a question. Share an answer. Find a solution. Stay stoked.
Announcements
Is your GoPro gear up to date? Check to see If it is on our Update page.
GoPro Apps for Desktop
%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-217643%22%20slang%3D%22en-US%22%3EGoPro%20studio%20edit%20step%202%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-217643%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3Ehello%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Ei'm%20trying%20to%20edit%20my%20GoPro%20hero%205%20videos%20in%20studio.%20everytime%20i%20convert%20my%20videos%20in%20step%201%2C%20and%20go%20to%20step%202%2C%20the%20video%20doesn't%20show%20up.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Eive%20saved%20them%20in%20a%20proper%20directory%20so%20i'm%20not%20sure%20why%20it%20isn't%20working.%20can%20you%20help%20me%20with%20this%20please.%20thanks%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-217643%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EGoPro%20Fusion%20Studio%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-217650%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20GoPro%20studio%20edit%20step%202%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-217650%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3Ethis%20is%20step%201%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-217659%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20GoPro%20studio%20edit%20step%202%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-217659%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EHi%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F63805%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40redjump03718%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EAre%20you%20working%20on%20a%20Windows%20or%20a%20Mac%20computer%3F%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3ETo%20troubleshoot%20the%20issue%2C%20please%20go%20over%20the%20steps%20on%20this%20article%3A%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fgopro.com%2Fhelp%2Farticles%2Fsolutions_troubleshooting%2FVideo-Fails-to-Import-into-GoPro-Studio%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3EVideo%20Fails%20to%20Import%20into%20GoPro%20Studio%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3ELet%20us%20know%20how%20it%20goes.%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EThanks!%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EEj%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-218098%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20GoPro%20studio%20edit%20step%202%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-218098%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3Ehi%2C%20im%20using%20a%20Mac%20everything%20is%20updated%20on%20my%20macbook%20pro%2C%20its%20a%202017%20model%20anyway.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Ealso%20i'm%20not%20having%20issues%20importing%20into%20Step%201%2C%20i%20convert%20it%2C%20but%20it%20doesnt%20play%20in%20step%202.%20i%20just%20hear%20the%20audio%2C%20but%20theres%20novideo%20playback%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-218299%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20GoPro%20studio%20edit%20step%202%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-218299%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThank%20you%20for%20posting%20back%2C%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F63805%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40redjump03718%3C%2FA%3E.%20If%20you%20are%20only%20getting%20audio%2C%20it%20could%20be%20that%20the%20graphics%20card%20is%20out%20of%20date%20and%20needs%20to%20be%20updated%2C%20or%20that%20the%20graphics%20card%20is%20incompatible%20with%20GoPro%20Studio.%20See%20if%20this%20is%20the%20case.%20Also%20check%20if%20the%20Save%20to%20location%20has%20special%20characters%20on%20its%20name.%20This%20has%20bee%20observed%20as%20an%20issue%2C%20especially%20with%20international%20users.%20You%20can%20try%20creating%20a%20new%20folder%20and%20change%20the%20location%20from%20there.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EIf%20all%20else%20fail%2C%20our%20team%20at%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fgopro.com%2Fhelp%2FContactUs%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fgopro.com%2Fhelp%2FContactUs%3C%2FA%3E%20will%20be%20able%20to%20assist%20you%20with%20further%20troubleshooting%20steps.%20Please%20keep%20us%20posted%20here%20on%20how%20it%20goes.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EBest%20regards%2C%26nbsp%3B%3CBR%20%2F%3E%20Marius%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-218314%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20GoPro%20studio%20edit%20step%202%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-218314%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3Ehow%20do%20i%20check%20if%20my%20graphics%20card%20is%20not%20compatible%2C%20it%20is%20a%20new%20macbook%20pro%202018%20with%20a%20touchbar%2C%20im%20sure%20the%20graphics%20card%20is%20up%20to%20date%2C%20but%20in%20terms%20of%20compatibility%20how%20do%20i%20check%20that.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Eif%20it%20isn't%20compatible%20what%20are%20my%20options%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-218319%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20GoPro%20studio%20edit%20step%202%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-218319%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThis%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fgopro.com%2Fhelp%2Farticles%2Fquestion_answer%2FWhat-are-the-Minimum-System-Requirements-for-GoPro-Studio%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Earticle%3C%2FA%3E%20lists%20the%20minimum%20system%20requirements%20for%20GoPro%20Studio.%20It%20maybe%20that%20the%20graphics%20card%20on%20your%20computer%2C%20it%20being%20a%20new%20one%20does%20not%20match%20what%20GoPro%20Studio%20requires.%20This%20is%20considering%20that%20GoPro%20studio%20is%20an%20old%20application%20that%20has%20already%20been%20retired.%20Alternatively%2C%20you%20might%20want%20to%20explore%20using%20iMovie%20to%20edit%20your%20GoPro%20media.%20Thanks!%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Reply
Tourist
Posts: 4
Accepted Solution

GoPro studio edit step 2

hello 

 

i'm trying to edit my GoPro hero 5 videos in studio. everytime i convert my videos in step 1, and go to step 2, the video doesn't show up. 

 

ive saved them in a proper directory so i'm not sure why it isn't working. can you help me with this please. thanks 

 

 

Screen Shot 2018-07-28 at 2.59.55 PM.png

Accepted Solutions
GoPro
Posts: 8,325

Re: GoPro studio edit step 2

This article lists the minimum system requirements for GoPro Studio. It maybe that the graphics card on your computer, it being a new one does not match what GoPro Studio requires. This is considering that GoPro studio is an old application that has already been retired. Alternatively, you might want to explore using iMovie to edit your GoPro media. Thanks!

View solution in original post


All Replies
Tourist
Posts: 4

Re: GoPro studio edit step 2

this is step 1 

Screen Shot 2018-07-28 at 2.59.28 PM.png
GoPro
Posts: 10,671

Re: GoPro studio edit step 2

 

Hi @redjump03718

 

 

Are you working on a Windows or a Mac computer?

 

To troubleshoot the issue, please go over the steps on this article: Video Fails to Import into GoPro Studio

 

Let us know how it goes.

 

Thanks!

Ej

 

Tourist
Posts: 4

Re: GoPro studio edit step 2

hi, im using a Mac everything is updated on my macbook pro, its a 2017 model anyway. 

 

also i'm not having issues importing into Step 1, i convert it, but it doesnt play in step 2. i just hear the audio, but theres novideo playback

GoPro
Posts: 8,325

Re: GoPro studio edit step 2

Thank you for posting back, @redjump03718. If you are only getting audio, it could be that the graphics card is out of date and needs to be updated, or that the graphics card is incompatible with GoPro Studio. See if this is the case. Also check if the Save to location has special characters on its name. This has bee observed as an issue, especially with international users. You can try creating a new folder and change the location from there. 

 

If all else fail, our team at https://gopro.com/help/ContactUs will be able to assist you with further troubleshooting steps. Please keep us posted here on how it goes. 

 

Best regards, 
Marius

 

Highlighted
Tourist
Posts: 4

Re: GoPro studio edit step 2

how do i check if my graphics card is not compatible, it is a new macbook pro 2018 with a touchbar, im sure the graphics card is up to date, but in terms of compatibility how do i check that.

 

if it isn't compatible what are my options?

GoPro
Posts: 8,325

Re: GoPro studio edit step 2

This article lists the minimum system requirements for GoPro Studio. It maybe that the graphics card on your computer, it being a new one does not match what GoPro Studio requires. This is considering that GoPro studio is an old application that has already been retired. Alternatively, you might want to explore using iMovie to edit your GoPro media. Thanks!