Ask a Question
GoPro Support Hub Ask a question. Share an answer. Find a solution. Stay stoked.
Announcements
Is your GoPro gear up to date? Check to see If it is on our Update page.
Cameras
%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-326761%22%20slang%3D%22en-US%22%3Ehero%207%20black%20sound%20switches%20to%20mono%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-326761%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThe%20sound%20on%20my%20Hero%207%20Black%20occassionaly%20switches%20to%20mono%20then%20back%20to%20stereo%20for%20no%20apparent%20reason.%20I'm%20using%20the%20internal%20mics%20with%20the%20camera%20mounted%20in%20a%20fixed%20position%20using%20the%20clip%20mount.%20No%20one%20is%20handling%20the%20camera%20when%20this%20happens.%20I%20cannot%20work%20out%20what's%20going%20on%20here%3F%20Any%20assistance%20would%20be%20appreciated.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-326761%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EHERO7%20Black%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-326785%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20hero%207%20black%20sound%20switches%20to%20mono%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-326785%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F97491%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40grahamp355%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EIf%20you%20have%20ProTune%20ON%2C%26nbsp%3Bwhat%20microphone%20settings%20is%20selected%2C%20AUTO%2C%20WIND%20or%20STEREO%3F%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3ESee%20if%20resetting%20the%20camera%20to%20its%20default%20settings%20will%20sort%20our%20the%20issue.%26nbsp%3B%3CEM%3EPreferences%20%26gt%3B%20Reset%20%26gt%3B%20Factory%20Reset%20%26gt%3B%20Confirm%20Reset%3C%2FEM%3E%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3ELet%20us%20know%20how%20it%20goes.%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EThanks!%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EEj%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-326893%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20hero%207%20black%20sound%20switches%20to%20mono%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-326893%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EProTune%20was%20on%20and%20set%20to%20Auto%20so%20I've%20switched%20it%20to%20Stereo%20now%20which%20I%20presume%20will%20force%20it%20to%20record%20in%20stereo%20regardless%20of%20any%20excessive%20backround%20noise.%20Looks%20like%20my%20Protune%20setting%20was%20wrong%20so%20I'll%20try%20again%3B%20thanks.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Reply
Sightseer
Posts: 2

hero 7 black sound switches to mono

The sound on my Hero 7 Black occassionaly switches to mono then back to stereo for no apparent reason. I'm using the internal mics with the camera mounted in a fixed position using the clip mount. No one is handling the camera when this happens. I cannot work out what's going on here? Any assistance would be appreciated.

GoPro
Posts: 10,213

Re: hero 7 black sound switches to mono

Hi @grahamp355

 

If you have ProTune ON, what microphone settings is selected, AUTO, WIND or STEREO?

See if resetting the camera to its default settings will sort our the issue. Preferences > Reset > Factory Reset > Confirm Reset

 

Let us know how it goes.

 

Thanks!

Ej

 

 

Sightseer
Posts: 2

Re: hero 7 black sound switches to mono

ProTune was on and set to Auto so I've switched it to Stereo now which I presume will force it to record in stereo regardless of any excessive backround noise. Looks like my Protune setting was wrong so I'll try again; thanks.

GoPro
Posts: 10,213

Re: hero 7 black sound switches to mono

Thanks! Feel free to post back @grahamp355

 

Regards,

Ej