Ask a Question
GoPro Support Hub Find a solution. Share a solution. Ask a question. Stay stoked.
Announcements
Is your GoPro gear up to date? Check to see If it is on our Update page.
Cameras
%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-30846%22%20slang%3D%22en-US%22%3ESmart%20remote%20%2B%20hero%205%20black%20problem%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-30846%22%20slang%3D%22en-US%22%3EWhen%20I%20try%20to%20shoot%20a%20single%20photo%20using%20the%20smart%20remote%20it%20automatically%20goes%20to%20burst%20mode%20(the%20display%20in%20the%20remote%20says%204fps)%20and%20the%20c%C3%A1mara%20ends%20up%20being%20hang%20up%2C%20and%20I%20have%20to%20remove%20the%20battery%20in%20order%20to%20reset%20it%20(no%20button%20responds).%20How%20may%20I%20solve%20this%20issue%3F%20Thank%20you.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-30846%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EHERO5%20Black%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-31605%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Smart%20remote%20%2B%20hero%205%20black%20problem%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-31605%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHello..today%20i%20bought%20the%20smart%20remote%20and%20i%20have%20the%20same%20problem..when%20i%20try%20to%20take%20a%20photo%20it%20does%2030%20photos%20and%20if%20i%20don't%20oush%20the%20stop%20button%20it%20takes%20another%2030..sorry%20for%20my%20english%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-32045%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Smart%20remote%20%2B%20hero%205%20black%20problem%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-32045%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ETry%20upgrading%20the%20software%20manually.%3C%2FP%3E%3CP%3ETry%20this%20%3A%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fgopro.com%2Fsupport%2Farticles%2Fsoftware-update-instructions-for-hero4-cameras%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fgopro.com%2Fsupport%2Farticles%2Fsoftware-update-instructions-for-hero4-cameras%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3Ethis%20is%20for%20gopro%20hero%204%2C%20but%20will%20work%20with%20any%20gopro%20if%20firmware%20downloaded%20correctly%2C%2C%3C%2FP%3E%3CP%3EWorked%20for%20me.%20%3A)%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-34362%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Smart%20remote%20%2B%20hero%205%20black%20problem%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-34362%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHere%20the%20same%20problem.%20I%20send%20back%20the%20smart%20remote%20to%20the%20store%20for%20a%20new%20one.%20Also%20i%20got%20the%205black%20hero.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-34363%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Smart%20remote%20%2B%20hero%205%20black%20problem%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-34363%22%20slang%3D%22en-US%22%3EI%20tought%20te%20updaten%20remote%20will%20come%20automatily%20when%20connect%20golro%20with%20te%20capture%20app......%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-34387%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Smart%20remote%20%2B%20hero%205%20black%20problem%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-34387%22%20slang%3D%22en-US%22%3ESoftware%20version%20is.%2001.57Remote%201.1%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-35546%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Smart%20remote%20%2B%20hero%205%20black%20problem%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-35546%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EIm%20having%20the%20same%20problem%20where%20my%20Smart%20remote%20is%20taking%204FPS%20bursts%20for%20some%20reason.%20I've%20updated%20my%20Hero%205%20manually%20and%20reset%20the%20connection%20but%20its%20still%20doing%20it....%20any%20advice%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-42946%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Smart%20remote%20%2B%20hero%205%20black%20problem%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-42946%22%20slang%3D%22en-US%22%3EIm%20having%20the%20same%20problem%20where%20my%20Smart%20remote%20is%20taking%204FPS%20bursts%20for%20some%20reason.%20I've%20updated%20my%20Hero%205%20manually%20and%20reset%20the%20connection%20but%20its%20still%20doing%20it....%20any%20advice%3FSo%20tis%20problem%20is%20not%20solved.....%20i%20also%20dit%20the%20manualy%20update....%20Gopro%20HELP!!!%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-43239%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Smart%20remote%20%2B%20hero%205%20black%20problem%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-43239%22%20slang%3D%22en-US%22%3EIs%20it%20posible%20that%20i%20have%20to%20do%20the%20manual%20update%20again%20after%20update%20version%20nummer%2002.00%20%3F%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-46454%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Smart%20remote%20%2B%20hero%205%20black%20problem%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-46454%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHow%20can%20we%20solved%20tis%20remote%20problems%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-47433%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Smart%20remote%20%2B%20hero%205%20black%20problem%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-47433%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20Robert%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Ei%20have%20the%20same%20problem%20as%20well%20with%20my%20smart%20remote%20and%20gopro%20hero%20session%205%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Eit%20clicks%2030%20pictures%20and%20then%20again%20another%2030%20pictures%20.%20did%20you%20get%20a%20solution%20for%20the%20same%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-52358%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Smart%20remote%20%2B%20hero%205%20black%20problem%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-52358%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ESame%20problem!%20it%20takes%2030%20pictures%20by%20itself%2C%20if%20I%20don't%20hold%20shutter%20button%20it%20takes%20another%2030%20pictures%20and%20keep%20going%20on...%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EGoPro%20please%20help...%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EHero%205%3A%20v2.0%3C%2FP%3E%3CP%3ERemote%3A%20v1.1.0%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-52391%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Smart%20remote%20%2B%20hero%205%20black%20problem%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-52391%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20solved%20the%20Remote%20problems..its%20not%20the%20Remote%20but%20de%20camera.%20Bring%20back%20and%20ask%20for%20a%20new%20camera....%20I%20got%20before%203%20different%20remote's%20to%20test%20and%20after%20switch%20the%20camere%20the%20problem%20is%20gone.....%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-52437%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Smart%20remote%20%2B%20hero%205%20black%20problem%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-52437%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ESpent%202%20hours%20with%20support%20on%20the%20line.%20he%20tried%20flash%20camera's%20firware%20to%20the%20same%20latest%20version%2C%20that%20didn't%20help.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20the%20support%26nbsp%3Bconcluded%20it's%20remote's%20issue%2C%20and%20won't%20replace%20without%20a%20proof%20with%20purchase.%20it%20was%20used%20with%20Hero%204%20for%20so%20long%20so%20there%20is%20no%20receipt%20any%20more.%20it's%20only%20issue%20with%20Hero%205%20photo%20mode.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EIf%20you%20are%20about%20to%20upgrade%20from%20Hero%204%20to%20Hero%205%2C%20good%20luck%20with%20your%20Smart%20Remote.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-52471%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Smart%20remote%20%2B%20hero%205%20black%20problem%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-52471%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EIt%20appears%20to%20be%20an%20issue%20with%20the%20hero5%20as%20the%20same%20thing%20happens%20with%20the%20Karma%20Grip.%20It%20does%20however%20only%20take%202%20shots%20and%20places%20them%20in%20a%20time%20lapse%20folder%20albeit%20a%20new%20folder%20every%20time%20you%20take%20a%20shot!%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-52472%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Smart%20remote%20%2B%20hero%205%20black%20problem%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-52472%22%20slang%3D%22en-US%22%3EI%20solved%20the%20Remote%20problems..its%20not%20the%20Remote%20but%20de%20camera.%20Bring%20back%20and%20ask%20for%20a%20new%20camera....%20I%20got%20before%203%20different%20remote's%20to%20test%20and%20after%20switch%20the%20camere%20the%20problem%20is%20gone.....%20Hero%205%20black%3C%2FLINGO-BODY%3E
Reply
Highlighted
Sightseer
Posts: 3

Smart remote + hero 5 black problem

When I try to shoot a single photo using the smart remote it automatically goes to burst mode (the display in the remote says 4fps) and the cámara ends up being hang up, and I have to remove the battery in order to reset it (no button responds). How may I solve this issue? Thank you.
Tourist
Posts: 2

Re: Smart remote + hero 5 black problem

Hello..today i bought the smart remote and i have the same problem..when i try to take a photo it does 30 photos and if i don't oush the stop button it takes another 30..sorry for my english

Sightseer
Posts: 2

Re: Smart remote + hero 5 black problem

Try upgrading the software manually.

Try this : https://gopro.com/support/articles/software-update-instructions-for-hero4-cameras

this is for gopro hero 4, but will work with any gopro if firmware downloaded correctly,,

Worked for me. :)

Hiker
Posts: 23

Re: Smart remote + hero 5 black problem

Here the same problem. I send back the smart remote to the store for a new one. Also i got the 5black hero.
Hiker
Posts: 23

Re: Smart remote + hero 5 black problem

I tought te updaten remote will come automatily when connect golro with te capture app......
Hiker
Posts: 23

Re: Smart remote + hero 5 black problem

Software version is. 01.57
Remote 1.1
Sightseer
Posts: 1

Re: Smart remote + hero 5 black problem

[ Edited ]

Im having the same problem where my Smart remote is taking 4FPS bursts for some reason. I've updated my Hero 5 manually and reset the connection but its still doing it.... any advice?

Hiker
Posts: 23

Re: Smart remote + hero 5 black problem

Im having the same problem where my Smart remote is taking 4FPS bursts for some reason. I've updated my Hero 5 manually and reset the connection but its still doing it.... any advice?

So tis problem is not solved..... i also dit the manualy update.... Gopro HELP!!!