Ask a Question
GoPro Support Hub Ask a question. Share an answer. Find a solution. Stay stoked.
Announcements
Is your GoPro gear up to date? Check to see If it is on our Update page.
Cameras
Reply
Highlighted
Hiker
Posts: 75

Re: Quickcapture / one button record terrribly unresponsive when starting.

I exchanged my max for another one and it's even worse. Have to pull the battery to get it to just turn on.
Highlighted
GoPro
Posts: 10,107

Re: Quickcapture / one button record terrribly unresponsive when starting.

[ Edited ]

Hello Everyone. Sorry to hear that you are having issues with recording via QuikCapture on your MAX camera. To verify, have you been able to perform a manual firmware update? Your camera may already be with the latest firmware but a manual update helps clear any possible error with the current installation. If you haven't yet, the steps under Manual Update here https://community.gopro.com/t5/en/MAX-Software-Update-Instructions/ta-p/398826 will guide you through the process. 

 

Should the issue persist, let our Support team know so a case can be created to be passed on to the team in charge. To connect with Support, visit https://gopro.com/help/ContactUs and fill out the form with the needed details. Once done, select "Contact Us" and proceed with either chat or a callback request. Be sure to put in your best contact number. 

Highlighted
Hiker
Posts: 22

Re: Quickcapture / one button record terrribly unresponsive when starting.

Hi. made the manual firmware update. The problem is the same. Quick shot do not work in cold conditions. testes at 5°C
Turns on after 5-7 tries. No problems in room temperature.
What is going on? since som many have the same problem, do we all really have to contact support??
Highlighted
Tourist
Posts: 7

Re: Quickcapture / one button record terrribly unresponsive when starting.

I send my max back.
Highlighted
Hiker
Posts: 22

Re: Quickcapture / one button record terrribly unresponsive when starting.

[ Edited ]

Contacted support and a case has been created. I am confident that they will solve the problem.

Highlighted
Hiker
Posts: 22

Re: Quickcapture / one button record terrribly unresponsive when starting.

Also the power button is totally unresponsive in cold condition :-(

It is easy to test, just put the camera in the refrigerator and you have the problem.

 

I would really like to know if anyone NOT is having this problem?

Highlighted
Hiker
Posts: 46

Re: Quickcapture / one button record terrribly unresponsive when starting.

Not had chance to check it out on the new firmware 1.40? Has anyone tested to see if it's fixed?
Highlighted
Hiker
Posts: 22

Re: Quickcapture / one button record terrribly unresponsive when starting.

Firmware 1.4 did not fix the problem :-(