Ask a Question
GoPro Support Hub Ask a question. Share an answer. Find a solution. Stay stoked.
Announcements
Is your GoPro gear up to date? Check to see If it is on our Update page.
Cameras
%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-348544%22%20slang%3D%22de-DE%22%3ENo%20gps%20data%20despite%20being%20switched%20on%20gps%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-348544%22%20slang%3D%22de-DE%22%3EGoPro%20Hero%207%20Black%20%3CBR%20%2F%3E%20Today%20we%20went%20biking%20in%20austria%2C%20on%20the%20same%20trail%20like%20yesterday.%20And%20i%20would%20like%20to%20go%20faster%20then%20yesterday%2C%20so%20i%20accellerate%20more.%20Yesterday%2C%20everything%20went%20fine%20with%20gps%20there.%20And%20today%20i%20look%20at%20the%20camera%20at%20film%20begin%2C%20saw%20the%20gps%20logo%20in%20white%20and%20thought%20everything%20went%20fine.%20After%20import%20to%20mac%2C%20he%20said%20to%20me%20there%20is%20no%20GPS%20data%20...%20Even%20after%20new%20import%20and%20import%20on%20iPhone%20there%20is%20no%20GPS%20data.%20But%20why%3F%20I%20have%20paid%20nearly%20400%20%E2%82%AC%20for%20these%20devices%20and%20so%20many%20problems%20with%20it%20(3%20videos%20where%20the%20gopro%20just%20stocked%20after%20a%20few%20seconds%2C%20or%20just%20hanging%20sometime)%20(newest%20firmware!)%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-348544%22%20slang%3D%22de-DE%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EHERO7%20Black%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-348627%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20No%20gps%20data%20despite%20switched%20on%20gps%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-348627%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHI%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F104282%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40maxs3013%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EDo%20you%20still%20remember%20if%20these%20videos%20were%20taken%20via%20QuikCapture%3F%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EThe%20camera%20may%20have%20not%20initially%20established%20a%20GPS%20connection%20when%20the%20recording%20was%20done.%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EWhat%20application%20are%20you%20using%20to%20overlay%20telemetry%3F%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EThanks!%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EEj%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-352889%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20No%20gps%20data%20despite%20switched%20on%20gps%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-352889%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EIn%20my%20gopro%207%20black%20(v01.70%20sn%203281326338047)%20despite%20the%20GPS%20enabled%20(visible%20white%20signal%20logo%20after%20dragging%20the%20screen%20down%20to%20%22Preferenes%22)%20in%20the%20Quick%20desktop%20after%20switching%20to%20%22Adjust%20Gauges%22%20is%20NO%20GPS%20DATA!%20The%20recording%20has%20a%20length%20of%201m34s%20What%20am%20I%20doing%20wrong%20%3F%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-352902%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20No%20gps%20data%20despite%20switched%20on%20gps%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-352902%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ESorry%20to%20hear%20about%20the%20trouble%2C%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F105741%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40roberta1477%3C%2FA%3E.%20See%20if%20GPS%20information%20could%20be%20displayed%20via%20GoPro%20app%20or%20Quik%20for%20mobile%20app.%20We%20have%20received%20reports%20about%20Quik%20for%20desktop%20not%20detecting%20GPS%20information%20but%20we%20are%20still%20waiting%20for%20an%20update%20from%20the%20team%20regarding%20a%20fix.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EThe%20links%20below%20detail%20how%20to%20display%20GPS%20information%20on%20mobile%3A%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CUL%3E%0A%20%3CLI%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fgopro.com%2Fhelp%2Farticles%2Fblock%2Fhow-to-use-gps-performance-stickers%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3EHow%20to%20Use%20GPS%20Performance%20Stickers%3C%2FA%3E%3C%2FLI%3E%0A%20%3CLI%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fgopro.com%2Fhelp%2Farticles%2Fquestion_answer%2FHow-Does-the-Speedometer-Work-on-Quik-for-mobile%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3EHow%20to%20Use%20Gauges%20and%20GPS%20on%20Quik%20for%20mobile%3F%3C%2FA%3E%3C%2FLI%3E%0A%3C%2FUL%3E%0A%0A%3CP%3ELet%20us%20know%20what%20you%20find%20out.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EThanks%2C%26nbsp%3B%3CBR%20%2F%3E%20Marius%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-352965%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20No%20gps%20data%20despite%20switched%20on%20gps%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-352965%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F56774%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40mariustanya%3C%2FA%3E%26nbsp%3BIs%20there%20any%20application%20thanks%20to%20which%20I%20will%20be%20able%20to%20check%20myself%20if%20my%20recording%20has%20saved%20GPS%20data%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-353032%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20No%20gps%20data%20despite%20switched%20on%20gps%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-353032%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F105741%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40roberta1477%3C%2FA%3E%20-%20Other%20than%20Quik%20for%20desktop%2C%20you%20can%20download%20GoPro%20App%20for%20mobile%20and%20Quik%20for%20mobile.%20These%20will%20detect%20GPS%20data%20by%20allowing%20you%20to%20use%20GPS%20performance%20stickers.%20These%20apps%20can%20be%20downloaded%20from%20Google%20Play%20Store%20or%20Apple%20iTunes%20depending%20on%20the%20device%20that%20you%20will%20be%20using.%20Thanks!%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-353304%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20No%20gps%20data%20despite%20switched%20on%20gps%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-353304%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F56774%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40mariustanya%3C%2FA%3E%26nbsp%3BIf%20I%20use%20Quick%20Mobile%2C%20telemetry%20data%20is.%20The%20problem%20lies%20with%20the%20desktop%20version.%20In%20another%20thread%2C%20I%20saw%20that%20the%20problem%20in%20the%20desktop%20version%20was%20not%20resolved%20from%2012-26-2018%2005%3A44%20PM%3CBR%20%2F%3EWhen%20will%20the%20application%20be%20corrected%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2FGoPro-Apps-for-Desktop%2FQuik-can-t-load-the-gps-data-from-Hero-7%2Ftd-p%2F277686%22%20target%3D%22_blank%22%3Ehttps%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2FGoPro-Apps-for-Desktop%2FQuik-can-t-load-the-gps-data-from-Hero-7%2Ftd-p%2F277686%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-353366%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20No%20gps%20data%20despite%20switched%20on%20gps%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-353366%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHello%20%40roberta147%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EWe%20are%20waiting%20for%20additional%20information%20from%20our%20team.%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EIn%20the%20mean%20time%2C%20you%20may%20try%20other%20applications%20to%20overlay%20telemetry%20using%20a%20computer.%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EMost%20users%20suggest%20Racerender%20or%20Dashware.%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EThanks!%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EEj%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-353390%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20No%20gps%20data%20despite%20switched%20on%20gps%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-353390%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F105741%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40roberta1477%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EYou%20can%20use%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftailorandwayne.com%2Fgopro-telemetry-extractor%2F%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20nofollow%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ethis%20online%20tool%3C%2FA%3E%20to%20verify%20the%20GPS%20data%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-353405%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20No%20gps%20data%20despite%20switched%20on%20gps%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-353405%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CBLOCKQUOTE%3E%3CHR%20%2F%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F104282%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40maxs3013%3C%2FA%3E%26nbsp%3Bwrote%3A%3CBR%20%2F%3EGoPro%20Hero%207%20Black%3CBR%20%2F%3EToday%20we%20went%20biking%20in%20austria%2C%20on%20the%20same%20trail%20like%20yesterday.%20And%20i%20would%20like%20to%20go%20faster%20then%20yesterday%2C%20so%20i%20accellerate%20more.%20Yesterday%2C%20everything%20went%20fine%20with%20gps%20there.%20And%20today%20i%20look%20on%20the%20camera%20at%20film%20begin%2C%20saw%20the%20gps%20logo%20in%20white%20and%20thought%20everything%20went%20fine.%20After%20import%20to%20mac%2C%20he%20said%20to%20me%20there%20is%20no%20gps%20data...%20Even%20after%20new%20import%20and%20import%20on%20iPhone%20there%20is%20no%20gps%20data.%20But%20why%3F%20I%20paid%20nearly%20400%E2%82%AC%20for%20this%20devices%20and%20have%20so%20many%20problems%20with%20it%20(3%20videos%20where%20the%20gopro%20just%20stocked%20after%20a%20few%20seconds%2C%20or%20just%20hanging%20sometime)%20(newest%20firmware!)%3CHR%20%2F%3E%3C%2FBLOCKQUOTE%3E%3CP%3Esame%20here%20brought%20to%20gopros%20attention%26nbsp%3B%20no%20fix%20in%20the%20future.%20use%20the%20App%20it%20will%20work%20on%20there%20just%20not%26nbsp%3B%20on%20the%20computer%20Lol%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-378557%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20No%20gps%20data%20despite%20switched%20on%20gps%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-378557%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%2C%3C%2FP%3E%3CP%3Ehaving%20the%20same%20problem%20since%20last%20week.%20GPS%20is%20turned%20on%20in%20the%20camera%2C%20but%20no%20GPS%20data%20is%20stored.%20Neither%20the%20mobile%20app%2C%20nor%20the%20desktop%20Quick%20version%20nor%20the%20gps%20extractor%20do%20find%20any%20gps%20data.%20I%20bought%20the%20camera%20mainly%20for%20the%20reason%20of%20having%20an%20internal%20gps%2C%20so%20having%20this%20not%20working%20any%20more%20after%20just%202%20months%20of%20use%20makes%20is%20more%20than%20unsatisfactory.%20(It's%20already%20an%20exchange%20camera%2C%20the%20first%20one%20needed%20to%20be%20replaced%20with%20stuck%20battery).%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-378558%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20No%20gps%20data%20despite%20switched%20on%20gps%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-378558%22%20slang%3D%22en-US%22%3EDid%20you%20ensure%20that%20the%20GPS%20was%20capturing%20Before%20you%20started%20the%20recording%3F%20Just%20having%20it%20on%20doesn't%20mean%20that%20the%20GPS%20is%20connected%20to%20enough%20satellites.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EYou%20can%20also%20download%20an%20app%20for%20you%20mobile%20device%20that%20will%20help%20you%20determine%20the%20likelihood%20of%20getting%20a%20good%20GPS%20connection.%20It's%20called%20UAV%20Forecast.%20Be%20sure%20to%20go%20into%20settings%20and%20turn%20off%20GLONASS%20and%20Galileo.%20You%20want%20a%20kp%20of%20less%20than%204%20and%20at%20least%209%20estimated%20satellite%20lock%20for%20the%20best%20data.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EAlso%2C%20you%20want%20to%20make%20sure%20you%20are%20in%20an%20open%20area%20without%20tall%20trees%20or%20buildings.%20The%20camera%20should%20also%20have%20unobstructed%20view%20of%20a%20clear%20blue%20sky.%20It%20can%20work%20in%20these%20areas%2C%20but%20will%20be%20more%20inconsistent%20and%20more%20likely%20to%20drop%20connection.%20This%20has%20nothing%20to%20do%20with%20the%20camera%2C%20but%20rather%20just%20how%20GPS%20devices%20work.%20Phones%20benefit%20from%20also%20being%20able%20to%20use%20cell%20towers%2C%20which%20the%20camera%20obviously%20cannot%20do.%3C%2FLINGO-BODY%3E
Reply
Tourist
Posts: 1

No gps data despite switched on gps

GoPro Hero 7 Black
Today we went biking in austria, on the same trail like yesterday. And i would like to go faster then yesterday, so i accellerate more. Yesterday, everything went fine with gps there. And today i look on the camera at film begin, saw the gps logo in white and thought everything went fine. After import to mac, he said to me there is no gps data... Even after new import and import on iPhone there is no gps data. But why? I paid nearly 400€ for this devices and have so many problems with it (3 videos where the gopro just stocked after a few seconds, or just hanging sometime) (newest firmware!)
Highlighted
GoPro
Posts: 10,301

Re: No gps data despite switched on gps

HI @maxs3013

 

Do you still remember if these videos were taken via QuikCapture?

The camera may have not initially established a GPS connection when the recording was done.

What application are you using to overlay telemetry?

 

Thanks!

Ej

 

Tourist
Posts: 5

Re: No gps data despite switched on gps

In my gopro 7 black (v01.70 sn 3281326338047) despite the GPS enabled (visible white signal logo after dragging the screen down to "Preferenes") in the Quick desktop after switching to "Adjust Gauges" is NO GPS DATA! The recording has a length of 1m34s What am I doing wrong ?

GoPro
Posts: 8,222

Re: No gps data despite switched on gps

Sorry to hear about the trouble, @roberta1477. See if GPS information could be displayed via GoPro app or Quik for mobile app. We have received reports about Quik for desktop not detecting GPS information but we are still waiting for an update from the team regarding a fix. 

 

The links below detail how to display GPS information on mobile: 

Let us know what you find out. 

 

Thanks, 
Marius

Tourist
Posts: 5

Re: No gps data despite switched on gps

@mariustanya Is there any application thanks to which I will be able to check myself if my recording has saved GPS data?

GoPro
Posts: 8,222

Re: No gps data despite switched on gps

@roberta1477 - Other than Quik for desktop, you can download GoPro App for mobile and Quik for mobile. These will detect GPS data by allowing you to use GPS performance stickers. These apps can be downloaded from Google Play Store or Apple iTunes depending on the device that you will be using. Thanks!

Tourist
Posts: 5

Re: No gps data despite switched on gps

@mariustanya If I use Quick Mobile, telemetry data is. The problem lies with the desktop version. In another thread, I saw that the problem in the desktop version was not resolved from 12-26-2018 05:44 PM
When will the application be corrected?

https://community.gopro.com/t5/GoPro-Apps-for-Desktop/Quik-can-t-load-the-gps-data-from-Hero-7/td-p/...

GoPro
Posts: 10,301

Re: No gps data despite switched on gps

Hello @roberta147

 

We are waiting for additional information from our team.

In the mean time, you may try other applications to overlay telemetry using a computer.

Most users suggest Racerender or Dashware.

 

Thanks!

Ej