Ask a Question
GoPro Support Hub Ask a question. Share an answer. Find a solution. Stay stoked.
Announcements
Is your GoPro gear up to date? Check to see If it is on our Update page.
Cameras
%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-182470%22%20slang%3D%22en-US%22%3EMy%20hero%204%20silver%20is%20set%20to%20looping%20but%20every%20once%20in%20a%20while%20it%20starts%20in%20timelapse%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-182470%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20my%20camera%20set%20to%20looping%20mode%20and%20start%2Fstop%20it%20with%20the%20top%20button%2C%20however%20everyonce%20in%20a%20while%20when%20I%20come%20to%20view%20the%20video%20on%20my%20pc%20after%20a%20ride%20I%20see%20that%20for%20some%20of%20the%20stop%20start%20sections%20it%20has%20started%20in%20timelapse%20mode.%20How%20do%20I%20stop%20it%20doing%20this%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Eregards%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-182470%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EHERO4%20Silver%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-189225%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20My%20hero%204%20silver%20is%20set%20to%20looping%20but%20every%20once%20in%20a%20while%20it%20starts%20in%20timelapse%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-189225%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EHi%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F61066%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40rapier685%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EAs%20this%20is%20not%20a%20usual%20behavior%2C%20please%20do%26nbsp%3Ba%20manual%20software%20update.%20Instructions%20will%20be%20found%20once%20you%20get%20past%20the%20email%20address%20and%20serial%20number%20page.%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3ELet%20us%20know%20how%20it%20goes.%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EThanks!%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EEj%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-191422%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20My%20hero%204%20silver%20is%20set%20to%20looping%20but%20every%20once%20in%20a%20while%20it%20starts%20in%20timelapse%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-191422%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHello%20Ej%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20tried%20the%20update%20as%20you%20suggested.%20Tried%20it%20Wednesday%20eve%20and%20it%20appeared%20to%20work%20fine%2C%20but%20tried%20it%20again%20Thursday%20night%20and%20when%20I%20uploaded%20the%20content%20from%20the%20camera%20there%20are%20two%20timelapse%20folders%20covering%20the%20initial%20journey%20from%20home%20to%20the%20petrol%20station%2C%20at%20which%20point%20everything%20was%20stopped.%20Upon%20restarting%20it%20then%20decided%20it%20was%20going%20to%20work%20correctly%20and%20loop%20video%2C%20although%20I've%20noticed%20a%20few%20dropouts%20on%20the%20uploaded%20footage.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Eregards%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-191466%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20My%20hero%204%20silver%20is%20set%20to%20looping%20but%20every%20once%20in%20a%20while%20it%20starts%20in%20timelapse%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-191466%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHello%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F61066%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40rapier685%3C%2FA%3E%2C%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EThank%20you%20for%20posting%20back%20to%20share%20the%20results.%20Since%20the%20recommended%20troubleshooting%20steps%20have%20already%20been%20performed%20and%20the%20issue%20still%20persists%2C%20it%20would%20be%20best%20to%20contact%20our%20Support%20team%20for%20further%20assistance.%20You%20can%20reach%20them%20through%20phone%20or%20chat%20here%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fgopro.com%2Fhelp%2FContactUs.%26nbsp%3B%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fgopro.com%2Fhelp%2FContactUs.%26nbsp%3B%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EBest%20regards%2C%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EMarius%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-202392%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20My%20hero%204%20silver%20is%20set%20to%20looping%20but%20every%20once%20in%20a%20while%20it%20starts%20in%20timelapse%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-202392%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EMy%20Gopro%20has%20now%20packed%20up%20altogether.%20Tried%202%20different%20leads%2C%204%20batteries%20(externally%20charged)%2C%20powered%20it%20from%20PC%2C%20powered%26nbsp%3Bit%20from%20mains.%20Nothing%2C%20no%20lights%2C%20no%20display%2C%20no%20sound%2C%20nothing%20%3A(%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-202709%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20My%20hero%204%20silver%20is%20set%20to%20looping%20but%20every%20once%20in%20a%20while%20it%20starts%20in%20timelapse%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-202709%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EHi%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F61066%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40rapier685%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EI%20am%20sorry%20to%20hear%20that%20your%20camera%20appears%20to%20have%20a%20power%20supply%20issue.%20As%20you%20have%20tried%20those%20troubleshooting%20steps%20it%20is%20possible%20that%20the%20issue%20is%20on%20the%20unit%20itself.%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EFor%20a%20complete%20list%20of%20troubleshooting%20steps%2C%20yo%20may%20refer%20to%20this%20link%3A%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fgopro.com%2Fhelp%2Farticles%2Fsolutions_troubleshooting%2FHERO4-Camera-Will-Not-Power-On%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3EHERO4%20Camera%20Will%20Not%20Power%20On%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EWe'll%20be%20happy%20to%20check%20on%20this%20and%20see%20what%20we%20can%20do%20to%20extend%20our%20help.%20Please%20reach%20out%20to%20our%20Support%20Team%20via%20phone%20or%20chat.%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fgopro.com%2Fhelp%2FContactUs%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fgopro.com%2Fhelp%2FContactUs%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EThanks!%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EEj%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-219363%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20My%20hero%204%20silver%20is%20set%20to%20looping%20but%20every%20once%20in%20a%20while%20it%20starts%20in%20timelapse%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-219363%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHello%20Ej%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Ei've%20since%20bought%20an%20authorised%20refurb%20and%20that%20has%20worked%20fine%20for%20about%205%20weeks%20and%20now%20it%20appears%20to%20have%20done%20exactly%20the%20same%2C%20won't%20power%20up%2C%20won't%20charge%2C%20won't%20connect%20to%20my%20pc.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-219371%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20My%20hero%204%20silver%20is%20set%20to%20looping%20but%20every%20once%20in%20a%20while%20it%20starts%20in%20timelapse%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-219371%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EHi%20%3Ca%20href%3D%22https%3A%2F%2Fcommunity.gopro.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F61066%22%3E%40rapier685%3C%2Fa%3E%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EIf%20you%20have%20gone%20through%20all%20the%20troubleshooting%20steps%20and%20the%20camera%20is%20still%20not%20powering%20on%2C%20please%20contact%20out%20Support%20Team.%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EKindly%20take%20note%20of%20their%20opening%20hours%20listed%20here.%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EThanks!%3C%2FP%3E%0A%0A%3CP%3EEj%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Reply
Tourist
Posts: 4
Accepted Solution

My hero 4 silver is set to looping but every once in a while it starts in timelapse

I have my camera set to looping mode and start/stop it with the top button, however everyonce in a while when I come to view the video on my pc after a ride I see that for some of the stop start sections it has started in timelapse mode. How do I stop it doing this?

 

regards


Accepted Solutions
GoPro
Posts: 9,584

Re: My hero 4 silver is set to looping but every once in a while it starts in timelapse

 

Hi @rapier685

 

If you have gone through all the troubleshooting steps and the camera is still not powering on, please contact out Support Team.

Kindly take note of their opening hours listed here.

 

Thanks!

Ej

View solution in original post


All Replies
GoPro
Posts: 9,584

Re: My hero 4 silver is set to looping but every once in a while it starts in timelapse

 

Hi @rapier685

 

 

As this is not a usual behavior, please do a manual software update. Instructions will be found once you get past the email address and serial number page.

 

Let us know how it goes.

 

 

Thanks!

Ej

Highlighted
Tourist
Posts: 4

Re: My hero 4 silver is set to looping but every once in a while it starts in timelapse

Hello Ej,

 

I tried the update as you suggested. Tried it Wednesday eve and it appeared to work fine, but tried it again Thursday night and when I uploaded the content from the camera there are two timelapse folders covering the initial journey from home to the petrol station, at which point everything was stopped. Upon restarting it then decided it was going to work correctly and loop video, although I've noticed a few dropouts on the uploaded footage.

 

 

regards

GoPro
Posts: 7,891

Re: My hero 4 silver is set to looping but every once in a while it starts in timelapse

Hello @rapier685

 

Thank you for posting back to share the results. Since the recommended troubleshooting steps have already been performed and the issue still persists, it would be best to contact our Support team for further assistance. You can reach them through phone or chat here https://gopro.com/help/ContactUs. 

 

Best regards, 

Marius

Tourist
Posts: 4

Re: My hero 4 silver is set to looping but every once in a while it starts in timelapse

[ Edited ]

My Gopro has now packed up altogether. Tried 2 different leads, 4 batteries (externally charged), powered it from PC, powered it from mains. Nothing, no lights, no display, no sound, nothing :(

GoPro
Posts: 9,584

Re: My hero 4 silver is set to looping but every once in a while it starts in timelapse

 

Hi @rapier685

 

I am sorry to hear that your camera appears to have a power supply issue. As you have tried those troubleshooting steps it is possible that the issue is on the unit itself.

 

For a complete list of troubleshooting steps, yo may refer to this link: 

HERO4 Camera Will Not Power On

 

We'll be happy to check on this and see what we can do to extend our help. Please reach out to our Support Team via phone or chat. https://gopro.com/help/ContactUs

 

Thanks!

Ej

Tourist
Posts: 4

Re: My hero 4 silver is set to looping but every once in a while it starts in timelapse

Hello Ej,

 

i've since bought an authorised refurb and that has worked fine for about 5 weeks and now it appears to have done exactly the same, won't power up, won't charge, won't connect to my pc.

GoPro
Posts: 9,584

Re: My hero 4 silver is set to looping but every once in a while it starts in timelapse

 

Hi @rapier685

 

If you have gone through all the troubleshooting steps and the camera is still not powering on, please contact out Support Team.

Kindly take note of their opening hours listed here.

 

Thanks!

Ej