Ask a Question
GoPro Support Hub Ask a question. Share an answer. Find a solution. Stay stoked.
Announcements
Is your GoPro gear up to date? Check to see If it is on our Update page.
Cameras
%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-31903%22%20slang%3D%22en-US%22%3EDo%20I%20have%20faulty%20gopro%3F%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-31903%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHello%20I%20shot%20video%20on%20hero%205%20in%204k%20with%20protune%20flat%2C%20low%20sharpnes%2C%20autowb%2C%20autoshutter%2C%20iso%20400%20lock.%20Why%20do%20I%20have%20so%20much%20noise%20in%20my%20footage%3F%20Is%20my%20gopro%20faulty%3F%20I%20took%20a%20crop%20images%20from%20footage.%3CA%20href%3D%22http%3A%2F%2Fimgur.com%2F5IQJfEshttp%3A%2F%2Fimgur.com%2FphLjzUu%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttp%3A%2F%2Fimgur.com%2F5IQJfEshttp%3A%2F%2Fimgur.com%2FphLjzUu%3C%2FA%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-31903%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EHERO5%20Black%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E
Reply
Hiker
Posts: 70

Do I have faulty gopro?

Hello I shot video on hero 5 in 4k with protune flat, low sharpnes, autowb, autoshutter, iso 400 lock. Why do I have so much noise in my footage? Is my gopro faulty? I took a crop images from footage.

http://imgur.com/5IQJfEs
http://imgur.com/phLjzUu
Nomad
Posts: 279

Re: Do I have faulty gopro?

Hello,

 

I don't see much ISO noise. I do see blurriness because the image is zoomed in. 

 

This is is to be expected. Shooting at 4K gives you the equivalent of an 8MP image. The iPhone 7 shoots 12MP stills, so yeah, the blur is to be expected. 

 

Side note: The Gopro's photo mode is only 12MP too!

Hiker
Posts: 70

Re: Do I have faulty gopro?

Actually the image is not zoomed in, it is fullscreen screenshot on 1920x1080 screen and I just cut a part from it.

Do you mean that iphone 7 has better quality video?
Nomad
Posts: 279

Re: Do I have faulty gopro?

Ok, that makes my life even easier.

 

If that image is a section of a 1080x1920 screen, then of course it will be blurry.

 

No, the sensors can record the same resolutions, but remember, the GoPro is a dedicated camera, while the Iphone is still a phone. There will be a quality difference.

 

 

Explorer
Posts: 11,656

Re: Do I have faulty gopro?

It's the camera hand held?
I just want to be sure I've got the facts here. You took a screenshot on 1920x1080 screen of a single frame of a 4K video with ISO 400 shot indoors?

If so, yes this is to be expected. With any camera.
Highlighted
Hiker
Posts: 70

Re: Do I have faulty gopro?

Yes handheld and other facts are truth as well. But i expirienced similiar noise even in handheld outdoor shots. Thx for helping